İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Kocatepe İlkokulu

Şbt

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Açılış Programı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Suat MAMUR ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Dilek MADEN'in katılımları ile okulumuzda gerçekleşti. Açılış Töreninin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Suat MAMUR ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Dilek MADEN 3-F Sınıfına girerek öğrencilerimize iyi dileklerde bulundu. Öğretmenimiz Nilüfer KAYACIK öğrencileri ile  yürüttüğü "Kağıttan Sanata" projesi hakkında bilgi verdi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Yazar ve Şair Bestami YAZGAN'ı okulumuzda konuk ettik. Değerli hocamız öğrencilerimiz ile edebebiyat ve yazarlık serüveni üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirerek kitaplarını imzaladı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda ilkokul düzeyinde şiirler okundu. Öğrencilerimiz Bilmediği kelimeleri bularak bu kelimelerin anlamlarına sözlükten bakıp kelime ile ilgili sloganlar oluşturdu.

Ock

Eko Okullar projesi kapsamında 3-F Sınıfı Öğretmenimiz Nilüfer KAYACIK ve öğrencileri Kağıthane Kağıt Atölyesini ziyaret ettiler. Yapılan ziyarette öğrenciler kağıdın yapım aşamalarını görerek kendi kağıtlarını yapma fırsatı buldular. Yapılan kağıtlar sınıfa getirilerek Türk İslam Sanatlarının nadide örneklerinin verildiği ebrulara dönüştürüldü. Projeye sınıftan 5 öğrencinin katılımı ile halen devam edilmektedir.

Ara

20.12.2023 tarihi saat 13.00 da yapılan deprem tatbikatında öğrencilerimiz deprem sırasında ve sonrasında alınabilecek önlemler ile ilgili bilgilendirildi. Deprem anında sınıflarda çök kapan tekniği ile hayat üçgeni oluşturup sonrasında binadan tahliye planına riayet ederek okul bahçesinde bulunan toplanma alanlarına gitmeleri gerektiğini uygulamalı olarak öğrendiler.

Ara

Tutum yatırım ve türk malları haftası münasebeti ile okulumuz genelinde yapılan resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize Okul Müdürümüz Mehmet BATAN tarafından ödülleri takdim edildi.

Ara

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu 24 Ekim 2023 tarihinde okulumuzun çok amaçlı salonunda yapılmıştır. Yapılan seçim sonucunda okul aile birliği başkanlığına Emine ARAS, Okul Aile Birliği Başkan Yardımcılığına Sonay KOZAN, Muhasip Üye ye  Meliha ÜMER, Okul Aile Birliği Sekreteri Aslı BAYDAR ve üye olarakda Bengül DEMİR seçilmiştir.

Ara

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında saygı özlem ve minnet ile anıyoruz.

Ara

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.